Werken & sparen

Werken & sparen

Wanneer je op school zit heb je schoolspullen nodig. Naast schoolspullen nog veel meer andere spullen. Dit kan je zeker niet zomaar kopen. Hiervoor heb je wel wat centen nodig. Ook kom je niet zomaar aan centen. Je kunt natuurlijk zakgeld krijgen van jouw ouders, maar vaak is dit niet veel.

Waarom zou ik werken & sparen?

Waarom je zou moeten werken en sparen kun je doen voor verschillende redenen. Je kunt het doen voor de redenen die je hierboven ook al gelezen had, maar je kunt het ook doen om jouw eigen rijlessen te betalen. Wanneer jij zelf iets betaald voel jij daar een stuk beter over. Je krijgt hier een beter gevoel over. Wanneer je gaat werken moet je goed kijken en kiezen waar je gaat werken. Je wilt namelijk niet terecht op een plek waar je het helemaal niet naar je zin hebt en alleen maar tegen je zin in komt opdagen. Wanneer je een baan hebt en je vind het uiteindelijk toch niks hoef jij je niet bang te maken dat je hier vast zit. Je kunt namelijk altijd een nieuwe baan zoeken. Dit ligt wel aan jouw contract. Wanneer je een contract hebt voor een bepaalde periode moet je dit wel afmaken, maar wanneer dit contract verlopen is kun je op zoek gaan naar een nieuwe baan. Als je een baan hebt die je leuk vind kun je beginnen met sparen.
Sparen kun je online doen via jouw bankrekening of lekker contant met een spaarpot. Wanneer je het via een spaarpot doen met contant geld kan je dit snel kwijtraken. Ook als je in geldnood zit kun je er moeilijk bij en je weet niet hoeveel er exact in zit tenzij je dit continu bijhoud. Wanneer je online aan het sparen bent kun je het niet zo snel kwijtraken. Ook heb je overzicht van hoeveel erin zit en hoeveel er steeds in en uit gaat. Zo zie je hoeveel je hebt gespaard en hoeveel je nog moet sparen om jouw geld doel te behalen!
Werken en sparen is dus super handig en wordt aangeraden om iedereen het te laten doen. Zo gaan mensen bewuster met hun geld om en raken ze niet zo snel blut! Ook krijgen ze zo een beter beeld over geld en hoeveel het geld nou eigenlijk waard is.

MEER TE WETEN KOMEN

Reizen

buitenland

Studie kiezen