Leren in het buitenland

Leren in het buitenland

Als je opzoek bent naar een uitdaging, maar je kan niet exact vinden wat je zoekt in Nederland kun je gaan leren in het buitenland! Dit is super spannend, maar je leer hierdoor veel over andere landen en hoe alles daar werkt.

Waarom zou ik leren in het buitenland?

Wanneer je te horen krijgt dat je kunt leren in het buitenland denk je al snel, waarom zou ik dit doen? Je kunt dit doen voor veel verschillende redenen. Je doet het omdat je uitgekeken bent in Nederland of omdat je graag een nieuwe uitdaging wilt die je niet kunt vinden in Nederland. Wanneer je gaat leren in het buitenland kun je zelf kiezen welk land dit word. Vaak wordt Amerika hiervoor gekozen. Amerika is populair en groot waardoor je veel keuze hebt in dit land. Ook omdat hier Engels wordt gesproken en iedereen kan wel Engels praten. Als je niet zeker weet hoe je het allemaal moet regelen om te leren in een ander land kun je hiervoor terecht bij verschillende bedrijven. Deze bedrijven regelen een gastgezin voor jou. Hier kun je blijven overnachten en eten totdat je klaar bent met het leren. Ook helpt het bedrijf jou om de perfect plek te vinden. Wil je graag in New York gaan leren of in Londen? Ook hierbij helpt het bedrijf. Wanneer je de plek hebt gekozen moet je ook weten waar je wilt gaan leren. Wil je leren in een school die wat dichterbij is of op een school die super populair is? Wanneer je dit allemaal hebt gekozen kan je gaan vertrekken. Dit gebeurd natuurlijk niet allemaal binnen twee weken. Dit proces kan wel eventjes duren.

Wanneer je gaat leren in het buitenland leer je veel over hun cultuur en hoe ze leven. Ook leer je de gewoontes daar en krijg je een super ervaring waardoor je graag terug wilt komen op vakantie. Vaak is het zo dat als je bij een gastgezin geplaatst wordt dat je daar komt als Au Pair. Als Au Pair ben je eigenlijk een nanny van de kinderen. Naast het oppassen van de kinderen doe je ook andere huishoudelijke taken. Deze taken verschillen wel per gastgezin. Zorg er ook voor dat alles goed wordt geregeld tussen jou en jouw gastgezin zodat er geen problemen ontstaan in de toekomst. Nu kun je lekker leren in het buitenland!

MEER TE WETEN KOMEN

Werken & sparen

Reizen

Studie kiezen