Reizen

Reizen

Reizen, iedereen kent het sinds iedereen het ook doet. Je reist vanaf huis naar de supermarkt of vanuit jouw huis naar familie toe. Reizen is ook zeker beschikbaar voor iedereen. Het is namelijk beschikbaar in verschillende varianten waardoor er altijd een mogelijkheid is om ergens aan te komen.

Wat voor mogelijkheden zijn er om te reizen

Wanneer je gaat reizen kun je jouw eigen vervoer nemen. Bijvoorbeeld; de fiets, auto, scooter of gewoon lekker lopend. Je hebt ook openbaar vervoer. Denk hierbij aan; bus, trein, of een taxi. Naast deze opties zijn er nog veel meer waar je uit kunt kiezen dus hier hoef je geen zorgen om te maken. Wanneer je het openbaar vervoer neemt kan dat redelijk prijzig zijn. Ook is het openbaar vervoer ook niet zo heel hygiënisch. Dit komt omdat deze voertuigen niet vaak worden schoongemaakt. Wanneer jij student bent heb je toegang tot het studenten OV. Met deze ov kaart kun je doordeweeks of in het weekend gratis reizen. Je krijgt toegang tot zo een ov wanneer je op het MBO, HBO of op een universiteit zit in Nederland. Zo hoef je niet veel kosten te maken om naar school toe te gaan. Hierdoor kun je ook scholen kiezen die wat verder van huis af zitten zodat jij naar een school toegaat die jij fijn vind. Wanneer je klaar bent met school moet je deze abonnement opzeggen. Wanneer jij dit niet doet en je reist met jouw OV krijg je er een boete voor. Deze boete is best prijzig dus die wil je vermijden! Als je ervoor kiest om doordeweeks gratis te reizen moet je in het weekend wel betalen, maar dan krijg je er wel korting voor. Tijdens de zomervakantie wordt jouw OV tijdelijk stopgezet totdat school weer begint. Ook moet je goed opletten tijdens feestdagen sinds je op de meeste feestdagen alleen met korting kunt reizen en niet gratis.
Als je gaat reizen met jouw studenten OV en je neemt de trein heb je toegang tot de 2e klas. Zorg er dan ook voor dat je in de 2e klas zit sinds je anders hierdoor weggestuurd kunt worden. Ook moet je ervoor zorgen dat je correct bent ingecheckt. Als de conducteur langskomt en hij ziet dat je niet bent ingecheckt kun je een flinke boete krijgen. Zo een boete wil niemand dus let daar goed op!

MEER TE WETEN KOMEN

Werken & sparen

buitenland

Studie kiezen